Om Terrible Twins

Terrible Twins skapar produkter för naturligt välbefinnande och vackra interiörer.

Våra kollektioner finns i egen butik samt hos återförsäljare världen över. Terrible Twins grundades av design- och produktutvecklarna Sara och Karin Ström.

Vi återfinns i entreprenörsstaden Insjön i natursköna Dalarna. Vår Spa-serie, som lanserades år 2013, har blivit mycket omtyckt och till den har vi även lanserat produkter för tvätt och disk. Spa-serien innehåller 10 dofter som representeras av varsin siffra som återfinns som tvål, flytande tvål, badsalt, badoljor, saltskrubb, kroppsolja och doftljus. Bokstäver och siffror är en kollektion med inredningsprodukter såsom ljus, kuddfodral, kökshanddukar av linne. Sedan år 2009 har vi gjort våra populära vetevärmare och andra produkter av linneprodukter. De sys av 100% naturligt hellinne i en mängd glada färger.

Certifierad B Corp

Sedan maj 2021 är Terrible Twins en del av ett globalt nätverk av företagare som vill använda sitt företag som en kraft i omställningen till en hållbar värld.

B Corp är relativt nytt för Sverige, även om det har funnits länge i USA. Vi var ett av de första företagen i Sverige som certifierade sig. Anledningen är enkel: Det B Corp-rörelsen försöker göra är precis vad vi vill åstadkomma: att använda vårt företagande för att göra gott.

Certifieringen innebar en gedigen genomlysning av hela vår värdekedja. För att fortsätta vara certifierad kommer vi att granskas vart tredje år, vilket gör att vi hela tiden behöver utveckla vårt företag och aldrig tappa vår kompass.

Terrible Twins är en certifierad B Corp

Ärlighet och en naturlig enkelhet är kärnan i vår verksamhet.

Alla produkter görs av närproducerade ingredienser av högsta kvalitet. Förpackningarna är av återanvänt glas eller papper och märkta med ett enkelt men djärvt typsnitt.

Terrible Twins grundades år 2006 men systrarna Karin och Sara har varit aktiva som designers och produktutvecklare sedan 1980-talet då de skapade egna klädkollektioner som såldes på marknader i London. Då bar de 1980-talets klassiker: benvärmare, rosa läppstift och ljusblå ögonskugga och fick snabbt smeknamnet ”Terrible Twins”. Vi spolar fram till 2000-talet då Karin och Sara återvänt till sin födelsestad Insjön efter många års arbete och resor utomlands. När de startade egna företaget var Terrible Twins ett givet namn.